2007-12-19

Griekenland eerste keer gastland Vakantiesalon

Tijdens het dertigste editie van het Internationaal Vakantiesalon Antwerpen, dat loopt van vrijdag 25 januari tot en met woensdag 30 januari, treedt Griekenland op als gastland. In Hall Vier van Antwerp Expo wordt een brede selectie getoond van wat het land op toeristische vlak te bieden heeft, gaande van cultuur en natuur tot gastronomie en de echte strandvakanties.


“Toerisme is in Griekenland één van de steunpilaren van de nationale economie en een integraal onderdeel van de levensstijl in het land,” aldus de organisatoren van het Vakantiesalon Antwerpen. “Dat is niet verwonderlijk, want het geheel van cultuur, klimaat en natuurlijk erfgoed maakt Griekenland tot één van de topbestemmingen voor elke vakantieganger. Griekenland heeft heel wat troeven in de hand voor een geslaagde vakantie.”


“Griekenland is een land van bergen en zeeën, waar men nooit ver weg bent van één van beide,” aldus de organisatoren. “Het land wordt getypeerd door tal van grote en kleine eilandjes. In dit specifieke landschap schuilt dan ook de sterke nautische traditie van het land. De ontmoeting van land en zee creëert dan ook een complex patroon van eilanden, golven en baaien.”


In het noorden van het land situeren zich drie grote regio's. De regio Thrace omvat onder meer de dichte bossen van het Rodopi-gebergte, terwijl in Macedonië de stad Thessaloniki en het schiereiland Chalcidice en meren als Koronia en Volvi te vinden zijn. Een derde gebied is Thessaly, waarin ondermeer de berg Olympus, de vallei van Tempe en de rivier Peneos gelegen zijn.


In West- en Centraal-Griekenland ligt Epirus, met het nationale park van Vikos-Aoos. Het grote schiereiland Peleponnesos combineert een bergachtig binnenland met een sterk getande kustlijn. Tot de Egeïsche Eilanden behoren namen als Lesbos, Samos, Rhodos en Kreta die zeker een belletje doen rinkelen. Aan de westkust liggen de Ionische Eilanden met ondermeer Korfu, Ithaca en Zakynthos.


De Acropolis en het Parthenon in Athene blijven uiteraard klassiekers, maar er zijn in Griekenland nog zoveel meer architecturale en cultuurschatten te ontdekken. Dagtrips naar bijvoorbeeld het Penteli-klooster, de prachtige mozaïeken van Daphni en havenstad Piraeus met de Zea-jachthaven en de Kastella-wijk, zijn immers de moeite waard. Ook een bezoek aan de Tempel van Poseidon op Sounion en Marathon, zijn aan te bevelen.


Het westelijke deel van de Peleponnesos en de regio die zich uitstrekt van Patras tot Olympos wordt gekenmerkt door olympische overblijfselen, maar ook door pittoreske dorpjes, zandstranden en antieke ruïnes, Byzantijnse kerken en middeleeuwse burchten. Voor een perfecte mix van cultuur en genieten, kiest men best voor een city break in bijvoorbeeld Athene, Thessaloniki, Alexandroupolis of Kavala.


Deze city breaks zorgen voor een combinatie van aangename sightseeing, divers entertainment, ontspannende wellness en uitstekende gastronomie. De wijken Mikrolimano en Pasalimani in Piraeus zijn daar typische voorbeelden van. Het wellnesstoerisme beleeft ook in Griekenland hoogdagen, met een 100-tal natuurlijke thermale bronnen met helende kwaliteiten en met gezondheidscentra, spa's en centra voor thalassotherapie.

1 comment:

Anonymous said...

look this is the "diet" i told you about you should really enter the site :) bye enter the site