2007-03-17

Wielrenner worden in het Rivierenland

Sinds dit jaar heeft de sportregio Rivierenland in de provincie Antwerpen zijn eigen wielerschool. Daar kunnen wielerminnende jongeren hun attest behalen om aan wielerproeven en wedstrijden deel te nemen. Daarbij wordt nu gestart met een opleiding voor aspiranten. Het gaat daarbij om jongeren die geboren zijn in 1993, 1994 en 1995.


Op het programma van de opleiding staat onder meer training, fietstechniek, rollenwerk, individuele en groepsbegeleiding, trainingsvormen, kledij en het onderhoud van de fiets. De deelnemers moeten wel zelf zorgen voor een koersfiets, koerskledij, regenkledij, helm en lunchpakket.


“Het is misschien handig om zich aan te sluiten bij een wielerclub met renners,” raden de initiatiefnemers aan. “Deze verschaffen immers niet enkel de kledij, maar betalen ook vaak de vergunning integraal terug.” De deelnemers kunnen wel gebruik maken van de kleedkamers en douches die door de wielerschool ter beschikking wordt gesteld.


Meer informatie over het verloop en de inhoud van de lessen kan bekomen worden bij Jos Leys, Vorselaarsebaan, 2200 Herentals, (leysjos@telenet.be, tel. 014/22.52.52). Voor informatie over aansluitingen, het aanvragen van vergunningen en een lijst van plaatselijke fietshandelaren kan men terecht bij Dirk Van Meulder, Dirk Van Meulder, Berkenkant 12, 2870 Puurs (dirk@denkdenk.be, tel. 0475/491.304).

No comments: