2007-05-27

Sinksenfoor zonder levende dieren

Tot zondag 8 juli palmt de jaarlijkse Sinksenfoor weer de Antwerpse Zuiderdokken in. In totaal zijn er 151 attracties opgesteld. Daarbij zijn er weer enkele nieuwe attracties, terwijl ook de schikking van de foor is veranderd. Maar opmerkelijk is ook dat op de Antwerpse Sinksenfoor geen enkele attractie nog met levende dieren werk. Het gebeuren werd ook met één week verlengd.



Op de Sinksenfoor maken dit jaar weer enkele nieuwe spectaculaire attracties hun debuut. Zo is er de splinternieuwe Jet Force een aanrader. Deze attractie komt rechtstreeks uit de fabriek en is een echte primeur. Zestien passagiers gaan tijdens een rit op de Jet Force 22 meter de hoogte in en gaan daarbij enkele over de kop. Een andere nieuwe attractie is Phoenix. Deze roteert op een hoogte van 7 meter in verschillende richtingen.



Dit jaar heeft de Sinksenfoor een enigszins gewijzigd uitzicht gekregen. Markante herkenningspunten van de foor, zoals het reuzenrad, zijn van plaats veranderd. Het reuzenrad staat nu helemaal centraal in het kermisgebeuren. Maar opmerkelijk is dat ook de laatste attractie met levende dieren, de pony’s, uit het programma zijn geweerd. “De enige dieren die er nog te vinden zijn, zijn plastieken eendjes en pluchen beren,” aldus schepen van foren Luc Bungeneers.


De Sinksenfoor stopt ook niet bij het begin van de zomervakantie, maar mag één week langer blijven staan. “Dan kunnen schoolgaande kinderen na de examens nog eens volop van het kermisgebeuren genieten,” stipte schepen Bungeneers aan bij de officiële opening van de Sinksenfoor. De Sinksenfoor brengt de Antwerpse stadskas trouwens een bedrag van 560.000 euro op.



De Sinksenfoor is op weekdagen open tot middernacht. Op zaterdag en zondag blijven de attracties één uur langer open. Op donderdag 14 juni is er een speciale dag voor mensen met een handicap. Tehuizen, scholen en andere organisaties voor andersvaliden worden op deze dag uitgenodigd voor gratis namiddagpret met als afsluiter een lekkere versnapering. Op woensdag 27 juni krijgt iedereen korting op de familiedag. (DW)

No comments: