2008-08-04

Kinderloze vakanties in de lift

Meer een meer mensen boeken een vakantie in hotels waar kinderen niet welkom zijn. “De laatste drie jaar neemt deze trend stelselmatig toe”, zegt Florence Bruyère van Jetair. Vooral koppels blijken deze wens te hebben.

“Wilt u een romantisch weekend doorbrengen alleen met zijn tweeën? Dan is dit het meest geschikte hotel op Mallorca.” Zo kan je lezen op de website van hotel Jardin del Sol. En even verder vinden we waarom: ‘Enkel voor klanten vanaf 14 jaar’. Kinderen zijn dus niet gewenst. Dat idee is blijkbaar een succes. Steeds meer mensen boeken een ‘kinderloze’ vakantie, op zoek naar een spettervrij plekje aan het zwembad en een etentje zonder huilbuien of woede-aanvallen aan de tafel vlak naast u.

“Hotels waar kinderen niet toegelaten zijn, is sinds de jaren negentig in de Caraïben begonnen”, zegt Pierre Fivet van Neckermann en Thomas Cook. “Van daar is het verschijnsel naar Europa overgekomen. Er zijn nu ook een aantal hotels in onder meer Griekenland en Turkije. En er is zeker sprake van een stijgende vraag. Daarom pakt Thomas Cook deze winter ook uit met een speciaal logo in de brochure: vakantie zonder kinderen.”
Wellness

“Het zijn voornamelijk koppels die interesse in zo’n reizen hebben, maar een leeftijd valt er niet op vast te spelden”, vervolgt Fivet. “Wat ze gemeen hebben, is dat ze op vakantie geen week last willen hebben van jengelende kinderen. Het komt wel het meest voor bij hotels in de hogere prijsklasse. Vaak zijn ze sterk gericht op wellness.”

Ook Jetair heeft zo’n vijftien hotels voor rustzoekers in hun aanbod. “De laatste drie jaar zit dat type reizen in de lift, dus breiden we de aanbiedingen uit”, vertelt Florence Bruyère, woordvoerder van Jetair.(LA)

No comments: