2007-08-16

Antwerpen organiseert eerste Bollekesfeest

Op 17, 18 en 19 augustus organiseert de stad Antwerpen voor het eerst het Bollekesfeest. Groenplaats, Grote Markt en Steenplein vormen tijdens dit weekend het culinaire hart van de stad. Het Bollekesfeest wil het openluchtfestival bij uitstek voor levensgenieters en fijnproevers zijn. De allereerste editie is een ode aan de Antwerpse streekproducten, met onder meer de Bollekes van De Koninck, Elixir d’Anvers en de Antwerpse handjes.


Onder de kreet 'Antwerpen proeft' biedt de Groenplaats een gastronomische markt met bekende en minder bekende chef-koks die zowel de klassieke als de Mediterrane, de Latijns-Amerikaanse en de Aziatische keuken zullen aanbieden. Daarbij worden onder meer de namen genoemd van gerenommeerde koks zoals Johan Segers, Marc Paesbrugghe, Peter Dudink en Kasper Kurdahl.


De Bollekesfeesten worden gecombineerd met een aantal andere activiteiten. Zo wordt het 85-jarig bestaan van rederij Flandria gevierd en is er een rally met historische Minerva-wagens. Op de Grote Markt wordt in een tentendorp het verhaal van de streekproducten gebracht, door de leden van de pas opgerichte vereniging onder leiding van Marc Verheyen. Op het Steenplein staat zaterdag een vismarkt.

No comments: