2007-10-23

Geen subsidies voor recreatiedomein De Ster

Recreatiedomein De Ster in Sint-Niklaas krijgt geen subsidies voor de langverwachte investeringen. Toerisme Vlaanderen heeft keurde de subsidieaanvraag voor het gloednieuwe glijbanencomplex af. Het stadsbestuur onderzoekt nu wat daarvan de gevolgen zijn. Volgens directeur Danny Cockelbergh komt de beslissing onverwacht: “In het verleden werden de meeste inititieven wel gesubsidieerd, ik weet dan ook niet wat de precieze reden is.”

Om het recreatiedomein een nieuw elan te geven, investeren de stad Sint-Niklaas en de vzw De Ster samen zo’n 1.5 miljoen euro. Dit geld zou besteed worden aan onder andere het nieuwe glijbanencomplex, een nieuw minigolfterrein en acht bewakingscamera’s.

Tegen de zomer van 2008 zou het waterglijbanencomplex al in gebruik genomen moeten worden. In de begroting werd hiervoor 250.000 euro uitgetrokken, waarvan 60 procent van de subsidies van Toerisme Vlaanderen zou komen. Aangezien zij deze subsidie niet toekenden, komt de bouw van het complex nu in het gedrang. Burgemeester Freddy Willockx (sp.a) wil nu bekijken in hoeverre dit een weerslag zal hebben op de oorspronkelijke plannen: “Niettemin zijn alle nodige middelen wel voorbehouden bij de toewijzing van de investeringsenveloppes”. Mogelijk moeten andere investeringen nu wachten om het complex tijdig af te krijgen. (LD)

No comments: