2007-10-29

Limburgse korte vakanties : nieuwe trend ?

Sylvain Sleypen (sp.a), Limburgs gedeputeerde van Toerisme, gaat er voor zorgen dat tegen 2012 Limburg gelijkstaat aan ‘attractief, kwaliteitsvol en duurzaam’ toerisme. Een korte vakantie in Limburg zal het perfecte alternatief zijn voor een ‘short city break’. Om dit plan te realiseren stelde Toerisme Limburg het Strategisch Toeristisch Actieplan (STAP) voor, met de klemtoon op gastvrijheid en ontspannend en belevingsvol toerisme.

De merknaam ‘Limburg’ en een jong en fris imago zal de komende vijf jaar uitgespeeld worden door Toerisme Limburg. Verder wordt het toeristische seizoen verlengd en zal het toeristische aanbod beter gespreid worden. Voorts worden product-marktcombinaties ontwikkeld voor verschillende doelgroepen en zal een doorgedreven promotiecampagne gevoerd worden.

"De uiteindelijke doelstelling is dat iedereen ervan overtuigd wordt dat Limburg voldoende te bieden heeft om toeristen een stressloze en kwaliteitsvolle korte vakantie te bieden", zo zei Sleypen. Naast Plopsaland Indoor in Hasselt zal de provincie nog andere trekpleisters voort ontwikkelen. Zo wil Sleypen absoluut dat ‘Ecopolis' er komt, een project rond ecologische duurzaamheid. (LD)

No comments: