2007-10-31

Nieuw vakantiepark van Center Parcs

Vorige maand opende Center Parcs het ‘Domaine du Lac d’Ailette’, het grootste Europese toeristische project sinds Disneyland Parijs in 1992. Het park kwam er nadat de Franse overheid het werkgelegenheidsprobleem in de streek wilde oplossen. Daarvoor bood ze een aanbesteding voor een groot toeristisch project aan. Center Parcs leek voor deze opdracht de meest geschikte partner.

Het park biedt naast de traditionele Center Parcs faciliteiten zoals een subtropisch zwembad en bungalows ook een gigantisch en prachtig meer. Het Lac d’Aillette, meer dan 140 hectare, maakt van het vakantiepark een unieke Europese vakantie-ervaring. Voorlopig kunnen bezoekers alleen nog maar waterfietsen of met elektrische bootjes het meer afvaren. Bedoeling is om in het voorjaar een zeilschool uit te bouwen. Verder biedt het domein een avonturenpark voor kinderen en volwassenen, een kinderboerderij, een golfterrein en een openluchtijsbaan in de winter. Binnen is het subtropisch zwemparadijs en een kinderpark, Baluba. Het Lac d’Aillette kreeg er bovendien een van de grootste Europese conferentiezalen bij.

De vakantiehuisjes zijn er in drie verschillende categorieën: comfort, premier en VIP. Het domein is zo immens dat het nauwelijks opvalt dat het meer dan 4.000 gasten kan herbergen. Op het domein kunnen fietsen gehuurd worden, voor wie liever van de natuur geniet dan van het subtropisch zwemparadijs. (LD)

No comments: