2007-10-24

Topseizoen voor Bokrijk

Tussen maart en eind september van dit jaar kreeg het Openluchtmuseum van Bokrijk in Genk 301.000 bezoekers over de vloer, 47.000 meer dan vorig jaar. Het waren vooral de grote topevenementen en de museumevenementen met een historische herbeleving met acteurs die zorgden voor de grote volkstoeloop. De ‘dag van de Bokrijk Abonnee’ kende 11.600 bezoekers, een recordaantal en ook de ‘Suske en Wiske dag’ en de ‘Dag van het Eetbare Landschap’ braken voorgaande records.

Volgens Sylvain Sleypen (sp.a), Limburgs gedeputeerde van Toerisme, bewijzen de sterke cijfers dat Bokrijk in zijn rol van actieve ontsluiter van het erfgoedverleden als één van de meest vooruitstrevende openluchtmusea in Europa beschouwd kan worden. Samen met het aantal bezoekers steeg ook het aantal abonnees, dat nu op 56.000 staat.

Als het bezoekersaantal even hoog blijft tijdens het najaar als in het begin van het toeristische seizoen rekent Sleypen er op dat Bokrijkmet zijn najaars- en winterprogramma kan rekenen op een jaartotaal van 360.000 bezoekers. Die kans zit er in met de ‘Bokrijk by night’avond, dat een uniek klank- en lichtspectakel belooft te worden en de ‘Winteravonden’, wanneer het park ’s avonds open is. (LD)

No comments: