2007-11-01

Toeristisme Brugge naar Moskou

In 2008 zal Toerisme Brugge campagne voeren in Moskou. Dat bevestigde schepen voor toerisme Jean-Marie Bogaert (N-VA). Daarmee wil de stad Brugge inspelen op de almaar groter wordende markt reizende Russen. De schepen ontving eerder dit jaar al zeven Russische touroperators.

Momenteel zijn er in Rusland ongeveer 8 miljoen reizende inwoners. Verwacht wordt dat dit aantal tot 20 miljoen zal stijgen door de versoepling van de visumprocedures. Brugs schpen voor Toerisme Bogaert wil daar alvast op inspelen. In maart zal Brugge daarom opvallend aanwezig zijn iop een toerismebeurs in Moskou. ‘We gaan er onder meer het architecturaal erfgoed, cultuur en gastronomie promoten,’ zegt Bogaert.

Onlangs voerde Brugge al in Parijs campagne om het wintertoerisme meer vaart te geven. Het ganse jaar investeert Brugge ook in de Spaanse toeristenmarkt omdat daar nog veel groeipotentieel zit. Voorlopig is Rusland, met zijn 1 procent, voor Brugge een kleine afzetmarkt maar de stad wil geen groeikansen laten liggen. (LD)

No comments: