2007-11-21

Efteling op toer

Komend theaterseizoen zal het Nederlandse pretpark De Efteling rondtoeren met De Sprookjesboom-musical. Producent ALbert Verlind van V&V Entertainment kocht de rechten van de voorstelling die afgelopen jaar in het pretpark zelf te zien was. De voorstelling is ontstaan uit de animatieserie De Sprookjesboom, te zien in het populaire televisieprogramma Z@ppelin. Bekende sprookjesfiguren beleven daarin korte avonturen.

V&V zal de voorstelling nu uitbouwen tot ongeveer een uur kijkplezier. Hiermee wordt een nieuw hoofdstuk in de samenwerking tussen het entertainmentbedrijf en De Efteling opgezet. Eerder speelden de musicals Ti-Ta Tovenaar en Annie van V&V Entertainment in het Efteling Theater. Er zijn ook nieuwe uitvoeringen gepland van de klassiekers The Sound Of Music en Assepoester.

De Sprookjesboom wordt gespeeld met grote poppen die door acteurs gehanteerd worden. Dezelfde methode werd gebruikt voor bijvoorbeeld de Nederlandse Theaterproductie van de Fabeltjeskrant. De voorstelling is bedoeld voor –jonge kinderen tussen de 3 en de 7 jaar. Zo hoopt V&V baas Albert Verlinde een jong publiek warm te krijgen voor musicals. (LD)

No comments: