2007-11-27

Duitse kerstmarkt in Engeland

Naar jaarlijkse gewoonte zal in Lincoln, East Midlands in Engeland, ook dit jaar weer een heuse Duitse kerstmarkt gehouden worden. De traditie is ontstaan in 1982, toen de Engelsen inwoners van Lincoln een bezoek brachten aan hun Duitse zusterstad Neustadt. Ondertussen is Lincoln Christmas Market tot de grootste van Europa uitgegroeid.

Jaren geleden werden de Engelsen overdonderd door de Duitse gemütlichkeit die op de kerstmarkten heerste. Daardoor besloten ze zelf ook zo’n markt te organiseren op het plein. Enkel door alle herkenbare Duitse elementen in te voeren zoals bratwursten, glühwein en Duits gebak kreeg de kerstmarkt dezelfde gezelligheid mee als hun Duitse voorbeeld.

De combinatie van een Duits/Engelse kerstsfeer blijkt te werken. De lincoln Christmas Market is de grootste van Europa. De locatie, met een helverlichte Lincoln Cathedral en het oude Norman Castle, zorgt voor een perfecte setting voor een sprookjesachtige kerstmarkt. De kerstmarkt gaat dit jaar door in het weekend van 7, 8 en 9 december. (LD)

No comments: