2007-11-02

Geen prijsgarantie bij Jetair

Jetair komt vanaf volgend jaar met een nieuwigheid op de vakantiemarkt. De tarieven in de vakantiebrochures zullen maar geldig zijn tot 29 dagen, ofwel vier weken, voor de afreis. Daarna kunnen de prijzen dalen of stijgen. Om zeker te zijn over welke prijs de vakantieganger moet betalen zal hij de website moeten consulteren of een reisagentschap binnenwandelen.

Op die manier zullen late beslissers meestal aan een hoger tarief boeken. Vroege vogels krijgen de vermelde prijs uit de catalogus en hebben meer keuze. Jetairklanten blijken over het algemeen wel vroege boekers te zijn. In de Turkije-brochure voor de zomer van 2008 gaat hjet systeem voor het eerst in werking. Die werd extra vroeg gedrukt en is ook al op de website te consulteren.

Het systeem dat Jetair wil testen kan voor Jetair zelf en zijn klanten wel een goede zaak zijn. Daarvoor moet het systeem natuurlijk eerst wel aanslaan. Door klanten te stimuleren vroeger te boeken kan Jetair de vluchten en hotelreservaties nauwkeuriger opvolgen en afstemmen op de vraag. Of andere touroperators zullen volgen, is nog niet duidelijk. (LD)

No comments: