2007-11-22

Waterpret in de woestijn

Mega-ontwikkelaar Richard Mladick wil iedereen de kans kunnen geven om te genieten van waterpret. Zelf heeft hij geweldige herinneringen aan het surfen op tropische stranden tijdens zijn jeugd. Daarom wil hij iedereen laten meegenieten. Hiervoor wil de ontwikkelaar een gigantisch waterpretpark laten bouwen in het midden van de kurkdroge woestijn van de Amerikaanse staat Arizona.

Elk gezin moet volgens Mladick kunnen genieten van watersport, waar het ook woont. In zijn park zullen bezoekers kunnen snorkelen, duiken, surfen op nagebootste golven of luieren op grazige groene weiden. Dat alles temidden van een woestijn waar jaarlijks nog geen 20 centimeter regen valt. Het park zal per jaar ongeveer 380 miljoen liter water nodig hebben.

Kenners hebben berekend dat het park van ruim 200.000 vierkant meter niet meer water nodig zal hebben dan een gemiddelde golfbaan in de woestijn. Het nodige water zal opgepompt worden uit ondergrondse bronnen en zal niet drinkbaar zijn. De drinkwatervoorziening van de nabijgelegen stad Phoenix wordt daardoor met rust gelaten. (LD)

No comments: