2007-11-16

Jubileumeditie Vakantiesalon Antwerpen

Het Internationaal Vakantiesalon Antwerpen beleeft in januari volgend jaar zijn dertigste editie. Daarbij werd getracht een mooi, vernieuwend aanbod samen te stellen voor de duizenden bezoekers die ook voor dit zesdaags salon worden verwacht. Ter gelegenheid van de jubileumeditie werden voor de bezoekers een aantal extra wedstrijden georganiseerd.


Gastland dit jaar is Griekenland, dat de bezoekers op het salon kennis wil laten maken met zijn mooie natuur, idyllische stranden en eilanden, heldere zeeën en het schitterende zonlicht van het land. Maar ook de historische rijkdommen en het overvloedige aanbod kunst en cultuur komen aan bod. Ook hier vallen een aantal vakantieprijzen te winnen.


Buiten Griekenland zijn op het Internationaal Vakantiesalon Antwerpen nog heel wat andere buitenlandse officiële diensten voor toerisme aanwezig. Zowel nationale als regionale diensten komen de troeven van hun
land of regio promoten. Het gaat van Europese trekpleisters tot verre, exotische bestemmingen en van actieve wandelvakanties tot wellnessparadijzen.


Nieuw op het salon is Aruba Panorama, dat een impressie wil brengen van de culturele en historische evolutie van het Caraïbische land. Op de stand van
Spanje staat Zaragoza in de kijker. Volgend jaar wordt immers de Internationale Expo Zaragoza 2008 georganiseerd. Tijdens dit grote evenement worden meer dan 100 landen verwacht met hun voorstellen over het thema water en duurzame ontwikkeling.


Het Groot-Hertogdom Luxemburg zet dit jaar zijn wandelingen centraal. Hall Eén herbergt zoals gebruikelijk een ruime vertegenwoordiging uit België, waarbij onder meer Toerisme Voerstreek er naast een multifunctionele fiets- en autokaart ook het nieuwe wandelnetwerk over verkeersluwe paden voorstelt. Ook de dienst van toerisme van Namen heeft een nieuwe wandelformule met geleide wandelingen langs de kleine dorpjes uit de omgeving.


Bij de diverse touroperators is er ondermeer het Noors Toeristenburo voor Zuid-Noorwegen met een gevarieerd aanbod aan de kust en in de bergen. Ook Zoover.be, de grootste onafhankelijke reiswebsite van België, is voor de eerste keer aanwezig op het Vakantiesalon Antwerpen. De website stelt er de ‘Zoover Zoeker’ voor, een zoekmachine voor vakantiebestemmingen.


Een trend die al enkele jaren opmars maakt, is die van de outdoorvakanties.
De afdeling camping, caravanning & motorhomes op het Vakantiesalon Antwerpen is dan ook erg indrukwekkend en brengt de meest uiteenlopende formules. Kerlinga stelt ‘Louisiane’ voor, succesmodel uit het gamma mobiele bungalows, en haar beide eigen vakantieparken in Bredene en Erezée.


Bij 32juillet wordt een selectie campings in Frankrijk en de rest van Europa voorgesteld. Thika Travel benadrukt de Thika-stijl van reizen, waarbij de deelnemer ervaringen opdoet tussen de natuur en zijn bewoners. Thika Travel is één van de diverse aantrekkingskrachten van Adventure Street in Hall Vier.


Op het Vakantiesalon Antwerpen wordt verder ook aandacht besteed aan een
selectie ‘spa & wellness’ formules. Ook is de cruisesector vertegenwoordigd, met Cruise & Ferry World, de overkoepelende organisatie voor cruise- en ferry-ondernemingen in België en Luxemburg. In de sector vastgoed in het buitenland stellen exposanten Masa, Awenda en Immo Janssens/Turkije Invest een selectie tweede verblijven voor.


De dertigste editie van het Internationaal Vakantiesalon Antwerpen heeft plaats van vrijdag 25 januari tot en met woensdag 30 januari 2008. Het evenement heeft plaats in Antwerp Expo, Jan Van Rijswijcklaan 191. Meer informatie is terug te vinden op de website www.vakantiesalon-antwerpen.be. (DW)

No comments: