2007-11-30

Antwerpen plant toptentoonstellingen

Vanaf het jaar 2010 voorziet de stad Antwerpen een jaarlijkse toptentoonstelling. Dat meldde schepen van Toerisme en Cultuur Philip Heylen (CD&V) bij de voorstelling van het beleidsplan toerisme 2007-2012. Antwerpen wil niet wachten op bijzondere gelegenheden om een grote tentoonstelling te organiseren. Voordien werd bijvoorbeeld gewacht op de verjaardag van de sterf- of geboortedatum van één van de grote Antwerpse schilders zoals Rubens of Van Dyck.

Het toerismebeleid van de stad wil in de toekomst minder aandacht schenken aan veel kleine tentoonstellingen of evenementen, maar wil elk jaar met één grote klepper komen. Allereerst wordt de opening van het MAS (Museum Aan de Stroom) uitgebreid gevierd in 2010. Verder zal naast de Antwerpse klassiekers ook aandacht besteed worden aan de moderne kunst. Zo wordt 2011 het jaar van de hedendaagse kunst. Antwerpen zal dan de moderne kunst in de openbare ruimte belichten.

Om de stad klaar te krijgen voor de enorme toptentoonstellingen die Heylen gepland heeft, worden nu al investeringen voorzien. Alle musea worden voorzien van audiogidsen en tentoonstellingsgidsen en de infrastructuur wordt stevig onder handen genomen. Volgens Heylen verwachten toeristen dat musea het ganse jaar door in tipconditie verkeren, en niet alleen tijdens grote tentoonstellingen. (LD)

No comments: