2007-11-06

Opleiding voor holebi-vriendelijke hotels

In Philadelphia in de Verenigde Staten organiseert de toeristische dienst een opleiding om hoteluitbaters en medewerkers klantvriendelijker te leren omgaan met holebi-gasten. Het initiatief kwam van marketingmanager Tami Sortman. Zelf maakte zij een negatieve ervaring mee bij een poging tot het boeken van een hotel. De receptionist van het hotel in kwestie stond met zijn mond vol tanden toen Sortman en haar partner samen op één kamer in één bed wilden slapen.

Vaak is het inchecken in hotels voor homokoppels of lesbische paren een onaangename ervaring. Zij moeten meestal met hand en tand uitleggen dat ze samenzijn en dus logischerwijs in één bed willen slapen.

In Philadelphia wil men nu een vriendelijker aanpak propageren. Volgens Sortman maakt een holebivriendelijke aanpak wel degelijk een verschil. De eerste cursus vond plaats in het Marriott-hotel. Daar werden levensechte situaties aan de hand van rollenspellen met acteurs nagebootst. Er zijn ondertussen plannen om het project over het ganse land uit te breiden. (LD)

No comments: