2007-12-13

400.000 fietstaxi’s geweerd uit New Delhi

In New Delhi willen de Indiase autoriteiten zo’n 400.000 fietstaxi’s weren uit de straten. Er zullen nog 100.000 riksja’s worden toegelaten, nadat de bestuurders een verkeerstest afgelegd hebben en een gezondheidsattest bezitten. De maatregelen worden genomen om de metropool vrij te maken van alle smetten die het straatbeeld sieren. Dat past in kader van de Commonwealth Games in 2010, een soort Olympische Spelen voor de landen uit het oude Britse rijk.

De meeste Fietstaxi’s in New Delhi zijn illegaal. Door hun massale aanwezigheid zorgen ze voor verkeersopstoppingen op de grote verkeersaders van de stad. Riksja’s bestuurders zullen voortaan ook al minstens een jaar in de hoofdstad moeten verblijven voor ze toestemming krijgen klanten te vervoeren in hun taxi’s.

Spijtig genoeg treft de maatregel de armsten onder de New Delhi bewoners. Veel van de bestuurders gebruiken hun riksja ook om in te slapen. De overheid voerde eerder al maatregelen in tegen bedelaars, apen en koeien die het straatbeeld aantasten en illegale kraampjes die voedsel verkopen. (LD)

No comments: