2007-12-14

Belgen gaan graag en veel op vakantie

Het jaarverslag van de Vereniging van Belgische Touroperators gaf ook dit jaar een blik op het vakantiegedrag van de Belgen. Blijkt dat we nooit meer op vakantie gingen dan in 2007. Er werden dit jaar meer dan drie miljoen vakanties geboekt.

Opvallend is dat Frankrijk boven Spanje wordt verkozen tot populairste vakantiebestemming. Ook de opmars van Turkije en Egypte als topbestemmingen valt op. Voor Turkije kwamen er 20 procent meer boekingen bij dit jaar. Belgen kozen massaal voor citytrips in de plaats van lang uitgereikte zomervakanties. Ondertussen kiezen vier keer meer landgenoten voor een korte reis naar een grote stad dan in het begin van de jaren negentig. Bovenaan de lijst van favoriete bestemmingen staat Parijs, daaronder Madrid en Londen. De steden Lissabon en Praag zijn in opmars. Azië scoort daarentegen minder dan vorige jaren. Een verklaring daarvoor zou te vinden kunnen zijn in de terugval van Thaïland als populaire bestemming.

Belgen blijven wel voor de zomer kiezen als favoriete reisperiode, hoewel het aantal winterreizen gestaag stijgt. Dat kan te verklaren zijn door het slechte weer en de drang naar de zon. (LD)

No comments: