2007-12-07

Belg wil deze zomer op reis

Ondanks de stijgende inflatie en het consumentenvertrouwen dat in een dip zit, wil de Belg graag op reis vertrekken deze zomer. Veel landgenoten boeken vroeger om van bijzondere kortingen te kunnen profiteren. Bij touroperators Jetair en Thomas Cook werd een stijging opgemerkt van het aantal boekingen voor de zomervakantie 2008 in vergelijking met de boekingen van vorig jaar.

De boekingscijfers zijn gebaseerd op pr├ębochrures. Daar staat een nog onvolledig aanbod in. Verder was het deze winter al opvallend hoe veel Belgen naar de zon trokken.

Volgens Claude Perignon van Thomas Cook zijn mensen dit jaar gemotiveerder om op reis te gaan. De zomer van 2007 heeft hen aangezet komende zomer zeker naar het zuiden te trekken. Bij Jetair klinken nog andere conclusies. Hans Vanhaelemeesch: ‘Op gebied van cosumentvertrouwen is er geen probleem. Men heeft zin om op reis te gaan.’ De cijfers bevestigen trouwens dat het om een trend gaat die al langer bezig is, Belgen boeken hun vakantie steeds vroeger. Zo krijgt de consument kortingen en meer keuze. De prijszetting is volgens Thomas Cook echter moelijk te bapelen. Die hangt af van brandstof en verblijf, gebaseerd op cijfers van september. (LD)

No comments: