2008-02-08

Belgische klimster doodgeschoten in Oeganda

Een Belgische vrouw is gisteren tijdens een bergtocht in Oeganda beschoten door onbekenden. De vrouw werd geraakt en overleed later aan haar verwondingen. Dat meldt de Oegandese krant New Vision.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan het bericht voorlopig nog niet bevestigen. De 35-jarige vrouw, die geïdentificeerd werd als Annick Van De Venster uit Deurne, was bezig aan de beklimming van één van de toppen van de Mount Elgon, de bergketen die grenst aan Kenia. Toen de vrouw en haar twee begeleiders zich 's avonds na een maaltijd terugtrokken in hun tenten, werden ze beschoten.De vrouw vluchtte uit haar tent, maar de schutters raakten haar in de heup waarop ze flauwviel. Haar begeleiders vuurden bij de eerste gelegenheid terug maar de daders konden ontkomen. Door de slechte weersomstandigheden konden de gidsen geen helikopter laten komen.

De volgende ochtend was Van De Venster aan haar verwondingen overleden. Volgens de directeur van de Ugandan Wildlife Authority (UWA) gaat het om het eerste incident van die aard in het Elgon National Park. Aan de Oegandese krant New Vision zei hij dat de Oegandese autoriteiten zullen samenwerken met de Keniaanse politie om de schuldigen te vinden.

No comments: