2008-02-13

Liverpool is culturele hoofdstad van Europa en opent Beatles Hotel

Begin Februari werd “A Hard Day’s Night”, een viersterrenhotel met een ontwerp en merkidentiteit die gebaseerd zijn op iconografie van de Beatles, geopend in Liverpool. Die Britse stad, waar de legendarische popgroep destijds ontstaan is, is dit jaar Culturele Hoofdstad van Europa.

Het hotel bevindt zich in de 'Beatleswijk', vlak bij de Cavern Club, waar de groep haar eerste optredens deed. Het hotel telt 110 slaapkamers, waaronder luxevertrekken en twee penthouses, die naar bandleden John Lennon en Paul McCartney werden genoemd. Het hele hotel werd volgehangen met memorabilia en originele kunstwerken gebaseerd op de groep. Twee nachten met ontbijt, diner en Beatles-souvenir kan vanaf ongeveer 605 euro.

In Liverpool draait in 2008 alles om kunst en cultuur. Het is sinds 1990 geleden dat het Verenigd Koninkrijk een stad tot Culturele Hoofdstad kon omdopen. Dit jaar worden dan ook kosten noch moeite gespaard om dit aan de wereld te laten weten. Zo komt de 'Turner Prize'-expositie, die normaal in Londen te bezichtigen is, naar de Tate Gallery in Liverpool. Paul McCartney en Ringo Starr laten deze gelegenheid niet aan zich voorbijgaan en treden in juni samen op in de stad.

No comments: