2008-02-04

Prachtige Sintra decor voor muziek- en dansfestival

Vanuit alle hoeken van de wereld komen muziek- en dansensembles hun kunsten vertonen tijdens het Sintra Festival 2008 in Portugal. Het pittoreske dorpje Sintra, op ongeveer 45 kilometer afstand van Lissabon, is van 30 mei tot en met 13 juli het toneel van het festival. Elk optreden is er bijzonder met romantische kastelen, paleizen en tuinen als decor.

Zowel lokale als internationale artiesten treden tijdens het festival op in de meest indrukwekkende paleizen van Sintra en de nabijgelegen dorpjes Queluz en Pena en in het cultureel centrum Olga Cadaval. Ieder jaar komen internationale en lokale maestro's en ensembles naar Sintra om hun nieuwste acts aan het publiek te tonen.
Het gerenommeerde Gulbenkian Orchestra van Lissabon, de Portugese pianist Sequeira Costa, het Cullberg Ballet uit Zweden, de Portugese Contemporary Ballet Company en zelfs het Nederlandse Introdans behoren tot de gezelschappen, die vorig jaar op het podium stonden.

Het heuvelachtige Sintra met zijn vele sprookjesachtige paleizen en extravagante villa's is al eeuwen een trekpleister. Zo werd het vaak bezocht door de Portugese koninklijke familie en de rijke Portugese aristocratie. De bekende Britse dichter en reiziger Lord Byron zei tijdens zijn verblijf in Sintra in de 18de eeuw al dat het een ‘glorieus Eden' is en ‘wellicht in alle opzichten het mooiste dorpje van Europa'.
Een bezoek aan Sintra laat zich uitstekend combineren met een stedentrip Lissabon. Sintra is zowel met de auto als met openbaar vervoer heel goed te bereiken. Tussen station Rossio, in het centrum van Lissabon en Sintra rijden treinen die binnen een half uur op de plaats van bestemming zijn.

No comments: