2008-02-15

Nieuwe luxetreinreis door Brazilië

Brazilië maakt zich op voor de introductie van de eerste luxe trein van Midden- en Zuid-Amerika, de Great Brazil Express. De nostalgische trein gaat rijden tussen Curitiba en Foz d'Iguassu en maakt op 23 april zijn eerste trip. 'Het wordt een geweldige ervaring, die geen liefhebber wil missen', verwacht JaSing Chu van JBC Agencies in Nieuwegein, die het wereldwijd agentschap in handen kreeg.

Het initiatief voor de trein is van een internationaal consortium van investeerders en treinliefhebbers. Het presenteerde de plannen voor de nieuwste en eerste luxe trein in Zuid-Amerika al in november met veel succes aan de Braziliaanse overheid, het Ministerie van Toerisme, Embratur- Tourist Board Brazil en de media.

De -voorlopig twee- treinwagons van de Great Brazil Express hebben eigen aandrijving en zijn volledig gerenoveerd en door Braziliaanse binnenhuisarchitecten omgetoverd in een prachtig koloniaal design met allerlei typisch Braziliaanse motieven zoals palmen en exotische vogels.
Iedere treinwagon kan circa 22 passagiers in comfortabele luxe vervoeren door het fraaie landschap van de staat Parana in het zuiden van Brazilië. De trein heeft alle nodige voorzieningen aan boord, om het de passagiers onderweg aan niets te laten ontbreken: gemakkelijke banken en fauteuils in nostalgische stijl en mooie panoramaramen voor het uitzicht op het voorbij glijdende landschap.
De passagiers overnachten niet in de trein, maar verblijven in de beste hotels, die in de verschillende steden aan de route te krijgen zijn. 'Van daaruit worden ook de verschillende excursies en verkenningen in het gebied uitgevoerd', aldus JaSing Chu.

De tour heeft een acht- en een tiendaags programma, waarin totaal twaalf bijzondere Braziliaanse steden worden aangedaan. De treinroute zelf neemt in totaal drie dagen in beslag. De zuidelijke steden die per trein worden bezocht zijn o.a. Curitiba, Cascavel, Guarapuava, Irati, Ponta Grossa, Morretes, Antonina.
Een aantal andere steden wordt per luxe coach of binnenlandse vlucht bereikt: o.a. Rio de Janeiro, Castro, Tibagi en Foz d'Iguassu, het eindpunt van de trip, met zijn overweldigende watervallen.

No comments: