2008-02-11

De kust profiteert van het mooie weer

Het zonnige weer van afgelopen weekend heeft voor een toevloed van toeristen gezorgd in het hele land. De vroege lentezon zorgde zaterdag voor een recordtemperatuur in Ukkel. Het laatste weekend van de krokusvakantie aan de kust was uitzonderlijk druk dankzij het zeer zonnige weer met overdag zelfs recordtemperaturen. In alle badplaatsen was er zaterdag en vooral zondag bijzonder veel volk.

In de loop van de namiddag was elk zonnig plaatsje op de vele terrassen aan de zeedijk bezet. Ook de winkels aan de kust kenden zondag een schitterende omzet."Een dergelijke zonnige start is altijd welgekomen", zegt André Desmidt van toerisme Knokke-Heist. "Die geeft de toeristische bedrijven wat ademruimte." Volgens André Desmidt was er in de meeste hotels nog plaats. "Volzet zijn ze zeker niet. Daarvoor is het nog te koud en is de concurrentie van de skigebieden en de warme strandbestemmingen nog te groot

Ook de Ardennen hadden de afgelopen krokusvakantie overigens niet te klagen over het uitblijven van sneeuw. In de Oostkantons bijvoorbeeld bleek het merendeel van de accommodatie verhuurd. De Limburgse fruitstreek kreeg dan weer een 3.000-tal Vlaamse toeristen op bezoek, een succes dat onder meer verklaard wordt door de impact van Eén-serie Katarakt.

No comments: