2008-02-14

Jordanië organiseert Dode Zeemarathon

Tegenwoordig worden op de meest unieke en bizarre plaatsen in de wereld marathons georganiseerd. De 'lopende man in de straat' is niet meer tevreden met de traditionele marathon rond de kerk. Op 11 april kan je voor de vijftiende keer de Dead Sea Ultra marathon in Jordanië meelopen.

Deze marathon, die begint in de hoofdstad Amman op een hoogte van ruim 900 meter boven de zeespiegel, loopt naar de Dode Zee, met ruim 400 meter onder de zeespiegel het laagste punt ter wereld. De Dode Zeemarathon bestaat uit verschillende categorieën: de ultramarathon van 50 km, de hele marathon en de halve marathon. Ook zal er een Junior Marathon van 4,2 km worden georganiseerd voor kinderen tot 16 jaar en een Fun Run van 10 km, waarbij het niet uitmaakt of men wandelt of rent.

Het gaat erom het goede doel te steunen dat de Society for Care of Neurological Patients (SCNP) in het leven heeft geroepen. De opbrengst van dit jaarlijkse evenement gaat namelijk naar deze organisatie die zich inzet voor neurologische patiënten die geen medische kosten kunnen opbrengen. Voor de lopers is na afloop van de race een helend modderbad recht uit de Dode Zee de ultieme beloning.

No comments: