2008-03-07

Wereldwijd toerisme groeit drie procent

De wereldwijde toeristenindustrie zal dit jaar naar schatting bijna 5,2 biljoen euro realiseren. Dat is drie procent meer dan vorig jaar. De werkgelegenheid in de sector groeit dit jaar met zes miljoen banen tot ongeveer 240 miljoen wereldwijd. Dat blijkt uit een studie van de World Travel and Tourism Council (WTTC). Vooral van de opkomende economiën wordt een grote impuls verwacht.


De toeristenindustrie kan dit jaar volgens de WTTC wel hinder ondervinden van de afkoelende Amerikaanse economie, de hoge olieprijzen en de zorgen over klimaatverandering. “Maar de vooruitzichten op de middellange termijn zijn gunstig door de aanhoudend sterke groei van opkomende landen als vakantiebestemming, maar vooral ook als herkomstland van toeristen,” wordt er opgemerkt.


Zo zullen de Chinezen wellicht dit jaar na de Amerikanen de tweede grootste toeristische groep worden en de Duitsers en Japanners van de tweede plaats wat betreft toeristenaantallen na Amerikanen. Volgens het WTTC groeit de omvang van de sector de komende tien jaar tot ongeveer 15 biljoen dollar. De toerismebranche wordt in het algemeen beschouwd als de grootste industrie van de wereld.

No comments: