2008-03-25

Honderden toeristen vast in London Eye

Een vierhonderdtal toeristen zijn geblokkeerd geraakt in het London Eye, het beroemde reuzenrad in de Britse hoofdstad. Men was verplicht het reuzenrad stil te leggen om de nodige dringende herstellingen uit te voeren. De oorzaak van het defect is nog niet gekend. De passagiers blijven een uur lang in de lucht bengelen. Na de gelukkige afloop kregen de onfortuinlijke passagiers een warm drankje aangeboden.


Het London Eye is 135 meter hoog en is een geliefde en populaire attractie voor toeristen die naar de Britse hoofdstad komen. Elke cabine bevat wel een noodpakket met water, dekens en glucose-tabletten. Dat was een wettelijke verplichting bij de opbouw van de attractie. Het personeel dat het reuzenrad bedient, sprak de passagiers toe via het intercomsysteem en vroeg hen die noodpakketten te openen.


Velen hebben bijna gedurende een uur van een prachtig uitzicht kunnen genieten
hoog boven de wijk Southbank. De problemen werden vermoedelijk veroorzaakt door één van de vier banden die het reusachtige wiel doet ronddraaien. De woordvoerdster van de attractie verklaarde dat er al de tijd contact was met de passagiers en dat ze iedereen konden geruststellen. (HJL)

No comments: