2008-03-03

Gouden Rivier staat terug in de focus

De Gouden Rivier die doorheen de Leiestreek kronkelt, focust weer in de talrijke ideeën van vertegenwoordigers uit 29 gemeenten die deze regio omvatten. Jean de Bethune en Jan Vermeulen, vertegenwoordigers van Toerisme Leiestreek, opperen dat hun regio zich toeristisch en economisch sterk zal profileren, dank zij de vele nieuwe initaitieven die op stapel staan. Toerisme Vlaanderen wil nog een stap verdergaan en brengt tafelen als een centraal thema naar voor.


Volgens Oostvlaams gedeputeerde Eddy Couckuyt is deze omgeving een deel van het Lekkerland van Vlaanderen. “De sociale ingesteldheid is gezellig, een grote gastvrijheid staat centraal en nodigt uit om te bezoeken met de fiets, per boot of de wagen ergens op parking zetten en te voet gaan ontdekken,” stelt hij. “Met zijn talrijke galerijen, musea en culinaire eettempels is deze omgeving waar ooit de Latemse groep ontstond, meer dan de moeite waard.”


Valérie Heyman, regiocoördinator van Toerisme Leiestreek, verwijst daarbij naar de folder ‘Ontdek de Leiestreek van bron tot monding’, een tweetalige uitgave die voor meer dan 100 euro reductiebonnen aanbiedt en op ongeveer 50.000 stuks wordt verspreid. Ook de brochure ‘Leie Lekkerland 2008’ bevat een aantal voordeelbonnen. Het initiatief loopt in samenwerking met de Franse partner ‘Lys sans Frontières’. In Deurle wordt in mei de Gust de Smet Wandelroute geopend. Ook de uitgave ‘Leiekantjes’ bevat tips om een dagje uit in deze regio te plannen. (HJL)

No comments: