2008-03-06

Vlaams toerisme naar een recordjaar

Het Vlaams toerisme heeft in 2007 een nieuw recordjaar gerealiseerd. Dat zegt Vlaams minister van toerisme Geert Bourgeois op basis van voorlopige cijfers. Tijdens de eerste tien maanden van het voorbije jaar hebben meer dan 8 miljoen toeristen Vlaanderen een bezoek gebracht. Het aantal vakanties in Vlaanderen steeg met liefst 2,4 procent in vergelijking met het jaar voordien.


Vlaanderen heeft het beste toeristische jaar uit zijn geschiedenis achter de rug. Ook het aantal overnachtingen steeg met 1,9 procent tot meer dan 20 miljoen overnachtingen. Ook de kustregio deed het goed. Het aantal overnachtingen steeg ook in die maanden van vorig jaar met 4,6 procent. Van de meer dan 7,5 miljoen overnachtingen gingen 6,3 miljoen naar buitenlandse toeristen. Volgens Bourgeois is dit een stimulans om volgend nog beter te doen.


Om te kunnen opboksen tegen de groeiende internationale concurrentie is het volgens Geert Bourgeois een noodzaak om steeds creatiever en innovatiever te zijn. “We moeten
ons toeristisch aanbod blijven vernieuwen en de allerbeste kwaliteit aanbieden,” voerde hij aan. “Vlaanderen biedt een ongelooflijke toeristische accommodatie en een diversiteit van mogelijkheden om de toeristen naar zich toe te halen.” (HJL)

No comments: