2008-03-17

Toerist massaal op meivakantie

De vakantieganger is intensief op zoek naar een bestemming voor de komende meivakantie. Vanaf begin februari is het aantal boekingen al enorm gestegen. Dat zeggen de Nederlandse reisorganisaties Vliegtickets.nl en HotelSpecialist. Deze stijging wordt veroorzaakt door de komende meivakantie periode, die een aanvang kent eind april tot en met het begin in juni. Amerika is zeer gezocht wegens de lage dollarkoers en men hoopt er koopjes te kunnen doen.


In vergelijking vorig jaar topt Amerika in de meivakantie dit jaar. Vooral opvallend is dat steden in de Verenigde Staten sterk in opmars zijn. Miami, New York en Orlando zijn de favorieten en populaire eindbestemmingen. Orlando wordt volgens het online reisbureau Vliegtickets.nl vooral gekozen door gezinnen met kinderen, gezien het de ideale uitvalsbasis blijkt voor de pretparken zoals Disney en Seaworld.


Bij HotelSpecialist wordt er aan toegevoegd dat het komende Europees voetbalkampioenschap in juni nu al zorgt voor een komende toename van het boekingspercentage. Mensen willen graag het evenement op televisie volgen, zodat ze alvast de maanden voordien op reis gaan. Voor Nederlanders zijn daarbij steden zoals Antwerpen en Berlijn populair. Bovendien wordt opgemerkt dat mei de fietsmaand van het jaar is. ( HJL)

No comments: