2008-03-04

Great Brazil Express maakt debuut

Brazilië krijgt de eerste luxetrein van Zuid-Amerika. De Great Brazil Express zal worden ingezet tussen Curitiba en Foz d'Iguassu en doet zijn eerste feestelijke rit midden april dit jaar Het project werd opgezet door een internationaal consortium van investeerders en treinfanaten. De treinrit zelf neemt drie dagen in beslag, maar vormt onderdeel van een uitgebreider toeristisch programma.


Bij de Great Brazil Express staat alles in het teken van het koloniaal design. Voorlopig worden er twee treinwagons, die elk hun eigen aandrijving hebben. De renovatie werd uitgevoerd door Braziliaanse binnenhuisarchitecten, volgens een koloniaal design met Braziliaanse motieven. Elke wagon kan ongeveer 22 pasagiers in comfortabele luxe vervoeren doorheen het prachtige landschap van Parana, gelegen in het zuidelijk deel van Brazilië.


De toeristische toer omvat een acht- of tiendaags programma. In totaal worden daarbij twaalf specifieke Braziliaanse steden aangedaan. De treinroute neemt zelf drie dagen in beslag. De andere steden worden via een luxecoach of via een binnenlandse vlucht bereikt, met onder meer ook Rio de Janeiro en als orgelpunt de watervallen in Foz d'Iguassu. Ook bestaat de mogelijkheid om Buonos Aires te bezoeken. (HJL)

No comments: