2008-03-24

Kredietcrisis kan toerist niet afschrikken

Problemen op de financiële markten en de dreigende recessie in de Verenigde Staten blijken de groei van het toerisme niet te beïnvloeden. Dat blijkt uit een rapport van de Organisatie voor Toerisme van de Verenigde Staten. Wereldwijd gingen er vorig jaar 898 miljoen mensen op een toeristische reis. Dat is een stijging met 6 procent. De wereldbevolking gaat volgens het rapport steeds vaker op vakantie.


Vooral de mensen uit opkomende economieën zoals China en India, hebben het voorbije jaar vaker hun koffers gepakt om op vakantie te gaan. Als eindbestemming is vooral het Midden-Oosten in opkomst. Daar gaan naar schatting 46 miljoen toeristen naar toe. Dat zijn er 5 miljoen meer dan het jaar voordien. Vooral Saoedi-Arabië en Egypte waren populaire bestemmingen.


Ook Japan, Cambodja en Vietnam zagen het aantal bezoekers sterk stijgen. Over Europa
wordt geen melding gemaakt. Een groot deel van de Europeanen gaan naar vertrouwde
bestemmingen, maar nemen daarbij een groter aantal verlofperiodes per jaar. Er is echter ook een grote stijging waar te nemen van reizen naar de Verenigde Staten. Dat komt door de lage dollarkoers, die bezoekers toelaat om in de Verenigde Staten koopjes te doen. (HJL)

No comments: