2008-03-10

Grensoverschrijdend project voor Leiestreek

De organisatie ‘Lys sans Frontières’ heeft in samenwerking met Toerisme Leiestreek een pakket uitgewerkt dat van de regio een leuke en prettige toeristische bestemming moet maken voor het grote publiek. Daarbij wordt samengewerkt aan een beleidsplan en de verbetering van de infrastructuur. Bovendien zullen promotie-acties worden opgezet. Het project krijgt daarbij ook de steun van het Europese Interreg-programma.


De Leie, de Golden River, stroomt volgens de initiafnemers binnen zijn oevers zonder grenzen te kennen. Deze rivier heeft in het verleden een enorme welvaart gegeven aan deze regio, die leefde van het vlasteelt. Het rooten van het vlas, gaf de specifieke kleur aan het water en bezorgde de rivier, die ontspringt in het Franse Lisbourg en 214 kilometer verder in Gent in de Schelde uitmondt, zijn bijnaam.


Het Europese Interreg-programma ondersteunt het ontwikkelen van boottochten en de uitbouw van een fietsnetwerk Leiestreek te ontwikkelen. In totaal krijgen 29 Franse en Vlaamse Leiegemeenten Europese steun voor het organiseren van dergelijke activiteiten. Voor meer informatie over het project, bezienswaardigheden en streekspecialiteiten, kan men terecht op de website www.lys-sans-frontieres.org. (HJL)

1 comment:

Anonymous said...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Celular, I hope you enjoy. The address is http://telefone-celular-brasil.blogspot.com. A hug.