2007-06-29

Brugge heeft kampeerwagenterrein

Op het Kanaaleiland in Brugge is een nieuw kampeerwagenterrein geopend. Brugge is de eerste Vlaamse kuststad met een dergelijk terrein. Er is plaats voor 37 mobilhomes. Met het kampeerwagenterrein beantwoordt Brugge aan een grote vraag, want de stad kampte met een groot tekort aan accomodatie voor kampeerauto's. Het terrein is opgedeeld in afzonderlijke gedeelten voor verblijfstoeristen en passanten.


Volgens Vlaams minister van toerisme Geert Bourgeois is het mobilhometoerisme een groeiende markt. Vorig jaar werden in Belgiƫ 2.200 nieuwe kampeerauto's ingeschreven. Dat is een stijging van 60 procent ten opzichte van het begin van dit decennium. Bovendien wijst een studie van Westtoer uit dat mobilhome-toeristen veel geld uitgeven. Het gaat om mensen van middelbare leeftijd of ouderen die vaak nog verschillende keren terugkeren.


Het kampeerwagenterrein kostte 220.000 euro. Het Kanaaleiland was volgens de Brugse burgemeester Patrick Moenaert tot voor enkele jaren een echte stadskanker, maar is het nu een waardige toegangspoort voor de stad. Het terrein ligt aan de Ring, op wandelafstand van het centrum. De site is specifiek uitgerust voor kampeervoertuigen. Er is watervoorziening, elektriciteit en een speciale lozingsplaats voor het vervuilde water.

No comments: