2007-06-25

Vijf miljoen bezoekers voor Plopsaland

Het pretpark Plopsaland De Panne heeft de kaap van de 5 miljoen bezoekers gerond. Het pretpark is gegroeid uit het Meli-park, dat door het mediabedrijf Studio 100 werd overgenomen. Het totaal gerenoveerde park opende in april 2000 als Plopsaland zijn deuren. Daar komen figuren uit de televisieproducties van Studio 100 uitgebreid aan bod, met onder meer Kabouter Plop. Daarnaast werd ook geïnvesteerd in attracties voor oudere bezoekers.


Plopsaland maakt ook dit jaar gewag van een uitstekende seizoensstart. Dat is vooral te danken aan het goede weer in de maand april. Deze zomer wordt de vernieuwde Ploptuin geopend. Plopsaland viert trouwens dit jaar ook de tiende verjaardag van Kabouter Plop. Daarnaast werd onlangs een nieuwe Plopsa Winkel geopend in het shoppinggebied van de Demerstraat in Hasselt.


Het is de tweede externe winkel die Studio 100 heeft geopend. Uiteraard zijn er in de pretparken zelf Plopsa-winkels gebouwd, maar daarnaast werd eerder al een eerste winkel geopend in het Shoppingcenter in Wijnegem. In die winkels wordt het volledige assortiment van Studio 100 aangeboden. Daarnaast kan men er ook toegangstickets kopen voor de themaparken van de groep.

No comments: