2007-06-25

Toeristisch recordjaar voor Brussel

Het Brusselse toerisme heeft een recordjaar achter de rug. Uit cijfers van Brussels minister voor toerisme Evelyne Huytebroeck blijkt dat in Brussel het voorbije jaar 4,83 miljoen overnachtingen werden geboekt. Dat is een stijging met 4 procent tegenover 2003, het vorige recordjaar. Volgens Huytebroeck is Brussel daarmee de grootste stijger van België. Brussel blijkt vooral aantrekkelijk te zijn bij Europese toeristen.


De grootste groepen zijn Britten, Fransen en Duitsers. Maar volgens Huytebroeck vormen de Spaanse toeristen één van de meest veelbelovende markten. Zij waren vorig jaar goed voor 292.000 overnachtingen. De minister zegt dat Brussel op toeristisch vlak vooral profiteert van zijn imago als Europese hoofdstad. Ongeveer 40 procent van de buitenlandse toeristen zou om die reden naar Brussel komen.


Huytebroeck leidt uit de cijfers af dat Brussel verder moet gaan met de nadruk te leggen op het imago van Europese hoofdstad. Uit een recente peiling van het studiebureau Dedicated Research bleek dat 92 procent van de Brusselaars vindt dat er meer nadruk moet komen op de Europese cultuur in Brussel. Driekwart was daarvan van oordeel dat de Europese wijk op toeristisch vlak moet opgewaardeerd worden.

No comments: