2007-06-30

Tafelen in de Groene Gordel

Op veertien plaatsen in de Groene Gordel rond Brussel kan men voortaan een daguitstap maken volgens de formule Tafelen in 't Groen. De vereniging Tafelen in Vlaanderen en Toerisme Vlaams-Brabant koppelen er het rijke toeristische aanbod aan bekende horecazaken. Daarmee willen de initiatiefnemers naar eigen zeggen de Brabantse gastvrijheid combineren met de groene parels uit het gebied.


Tot de stopplaatsen behoren onder meer het kasteel Waalborre in Asse, het kasteelpark van Gaasbeek, het kasteel van Huizingen en de Rozentuin Coloma in Sint-Pieters-Leeuw. Wie op een dergelijke locatie reserveert voor Tafel in ’t Groen, krijgt bij de deelnemende horecazaken en toeristische attracties. Dat kan gaan van een origineel proevertje tot een gratis toegang of een sterk gereduceerde toegangsprijs.


Naast de verwachte locaties, zijn er echter ook meer exclusieve bezoeken. Het kasteelpark in Groot-Bijgaarden, dat normaal niet open is in de zomer, blijft voortaan wel toegankelijk voor wie het bezoek combineert met een gastronomische uitstap naar restaurant De Bijgaarden. Ook de pastorie van Dworp, met zijn prachtige tuin, maakt een uitzondering in combinatie met Brasserie Het Gildenhuis, waar de sleutel van de tuin kan krijgen.Tafelen in Vlaanderen is een vereniging die zes maanden geleden door Vlaams minister van toerisme Geert Bourgeois werd opgericht en waarbij de provinciale toeristische organisaties en de beroepsfederatie Horeca-Vlaanderen hun krachten bundelen. Eten en drinken vormen immers de hoofdbestanddelen van de vakantiebeleving in Vlaanderen. De brochure Tafelen in 't Groen is verkrijgbaar bij de toeristische diensten en Toerisme Vlaams-Brabant.

No comments: