2007-06-28

Steeds meer Britse toeristen in Leuven

Het aantal toeristische overnachtingen in Leuven is in 2006 licht gestegen. Er komen steeds meer Britten langs. Leuven blijkt ook erg in trek als congressenstad. Dat blijkt uit de cijfers van de Vlaamse kunststeden. In 2006 overnachtten in de Leuvense hotels 232.500 toeristen in de Leuvense hotels. Dat is een stijging van vier procent ten opzichte van het jaar voordien. Daarmee doet Leuven het een half procent beter dan het Vlaamse gemiddelde.


Eén op de vijf Leuvense toeristen is Belg. Daarna volgen de Nederlanders (18 procent) en de Britten (16 procent). De Engelsen zijn volgens de Leuvense schepen van toerisme Dirk Vansina aan een opmerkelijke opmars bezig. Die trend zet zich volgens hem al enkele jaren door. “Op vijf jaar steeg in Leuven het aantal overnachtingen van Britten met tachtig procent,” aldus Vansina.


Ongeveer twee op drie toeristen bezoekt Leuven af om er zich te ontspannen, tien procent voor congressen, seminaries en conferenties. Voor het congrestoerisme palmt Leuven op dit ogenblik de derde plaats in, na Antwerpen en Brussel. Maar Leuven heeft op dit vlak volgens Vansina wel een grote voorsprong op de andere kunststeden Gent en Brugge. De sector heeft in Leuven volgens Vansina nog een belangrijk groepotentieel.

No comments: