2007-06-25

Recordjaar op komst voor Turks toerisme

Dit jaar zal een recordaantal Belgische toeristen naar Turkije op vakantie gaan. Dat stelt de directie van de Turkse dienst voor Toerisme in Belgiƫ. Hij zegt dat het recordjaar 2005 zal verbeterd worden. Bij touroperator Jetair zijn er op dit ogenblik al evenveel reserveringen voor Turkse bestemmingen binnengelopen als op het einde van de twee voorbije recordzomers.


Jetair heeft beslist om tussen eind juli en eind augustus wekelijks vier vluchten extra naar Turkije in te zetten. Dat komt neer op 38 vluchten per week. Turkije verwacht dit jaar een half miljoen Belgische toeristen te zullen ontvangen. Door de grotere interesse slaagt Turkije erin om de kloof met de vakantieklassieker te verkleinen. In totaal mikt het land op 21 miljoen vakantiegangers.


De Franse keten Accor heeft inmiddels beslist om in Turkije vijftig nieuwe hotels te zullen bouwen. Accor zal in het project 300 miljoen euro investeren. Tegen 2009 moeten de eerste hotels klaar zijn en tegen 2015 moeten alle nieuwe hotels in gebruik genomen kunnen worden. Het project zal volgens Accor 3.500 banen creƫren. De nieuwe vestigingen komen in de grote toeristische centra zoals Istanbul, Ankara en Izmir, maar ook in kleinere steden zoals Kayseri en Gaziantep.

No comments: