2008-01-15

Jetair boekt opnieuw recordjaar

Touroperator Jetair heeft het voorbije jaar 1,761 miljoen vakantiegangers vervoerd. Dat is een groei met 11 procent tegenover het jaar voordien, toen al een record werd geboekt. Jetair presteert daarmee beter dan de sector, die ongeveer 6 procent groeide. Het succes is volgens de touroperator vooral te wijten aan het feit dat steeds meer Belgen hun vakanties vroeger beginnen te boeken en daarbij zelfs niet meer wachten op de brochures.


Op die manier wil de klant volgens Jetair zeker zijn van zijn reis en profiteren van allerlei voordelen en kortingen. Bovendien probeerden veel Belgen in het najaar nog op reis te gaan na de tegenvallende zomer in eigen land. Thomas Cook, samen met Jetair goed voor 90 procent van de markt, bevestigde deze trend eerder ook al. Ongeveer 70 procent van de Belgen zou zijn reis vroeg geboekt hebben en dat aantal neemt toe.


Er is echter ook minder goed nieuws voor Jetair. De Geschillencommissie van de Vlaamse Vereniging Reisbureaus (VVR) heeft een onderzoek bevolen naar een vliegtuig van touroperator Jetair. Het vliegtuig in kwestie is een Boeing 767 en verzorgt een groot deel van de vluchten naar de Caraïben en Mexico. Alleen al de jongste twee maanden zou het vier keer vijf tot vijftien uur vertraging veroorzaakt hebben wegens technische problemen.


De VVR maakt gewag van honderden klachten van boze reizigers tijdens de voorbije twee jaar. De VVR heeft Jetair al herhaaldelijk gevraagd het toestel te vervangen, maar volgens Jetair zijn er geen problemen met het 17 jaar oude toestel. Er zou een nieuwe Boeing besteld zijn, maar de levering daarvan zou een jaar vertraging opgelopen hebben.

No comments: