2008-01-23

Wintersport populair dit voorjaar

Belgen trekken dit jaar tijdens de krokusvakantie massaal op skivakantie. Ook de zogenaamde winterzonbestemmingen blijven populair, zij het minder dan tijdens de kerstperiode. Touroperator Thomas Cook noteert een stijging van 47 procent in het segment van de wintersportvakanties tegenover de krokusvakantie van 2007.

De belangrijkste verklaring voor de stijging is dat de Belgische krokusvakantie niet samenvalt met die van andere Europese landen, wat betekent dat het laagseizoen is in de skigebieden, luidt het. De Belgen profiteren daardoor van extra lage prijzen.
Aangezien de krokusvakantie dit jaar zo vroeg valt, zijn verschillende zonbestemmingen zoals de Spaanse costa's en Tunesië minder populair bij Thomas Cook. "Die gebieden zijn door de vroege krokusvakantie namelijk minder zonzeker", verklaart Kurt Bostuyn.
Bij Neckermann blijven de zonnige bestemmingen wel populair. De topper is de Rode Zee, gevolgd door de Canarische Eilanden en de Spaanse costa's.

Bij de citytrips scoren vooral de nieuwe Oost-Europese bestemmingen Praag (plus 30 procent), Boedapest (plus 35 procent), en vooral Krakau (plus 150 procent) sterk.

No comments: