2008-01-16

Oude Boeing veroorzaakt vertraging

Door een uitgelopen technisch onderhoud aan de Boeing 767-300 van Jetair werden de reisplannen van zo’n 2.430 vakantiegangers overhoop gehaald. De panne zorgde voor enorme vertragingen op de vluchten naar de Dominicaanse Republiek. Jetair moest 180 reizigers onderbrengen in een hotel in Zaventem en 250 mensen bleven noodgedwongen langer op de Caraïben. De dagen erna voelden nog tweeduizend reizigers de gevolgen van die vertraging.


De Boeing 767-300 is zeventien jaar oud en torst al bijna drie jaar het imago van 'pechvliegtuig'. Jetair heeft maar één toestel dat transatlantische vluchten aankan. 'Het is moeilijk om voor onze Boeing 767-300 wisselstukken te vinden omdat we de enige Belgische luchtvaartmaatschappij met een dergelijk toestel zijn', zegt Jetair-woordvoerder Hans Vanhaelemeesch.


Er is een nieuw toestel besteld, maar dat komt er volgens Vanhaelemeesch de eerste twee jaar nog niet. In afwachting onderhandelt de reisorganisator wel met leasingmaatschappijen over een ander langeafstandstoestel. Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois (N-VA) zegt niet onmiddellijk op te treden omdat er geen veiligheidsproblemen zijn. Hij zit volgende week wel samen met Jetair. (MVS)

No comments: