2008-01-25

Ryanair verhoogt tarief bagage

Ryanair blijft zijn tarieven voor ruimbagage en inchecken aan de balie op de luchthaven net zo lang verhogen, totdat tenminste de helft van de passagiers alleen met handbagage reist en zelf gratis online z'n check-in regelt. Dat maakte de maatschappij tegelijk met een nieuwe prijsverhoging voor deze diensten bekend.

Vanaf 23 januari verhoogde de lowcost maatschappij het tarief voor het inchecken van bagage met 50 procent van €6 naar €9 per stuk. Het tarief voor inchecken aan de balie op de luchthaven ging met eenderde omhoog naar €4 per passagier. Beide tarieven gelden per enkele reis.
Ryanair hoopt dat de tariefsverhogingen de passagiers er toe zullen brengen om vaker gebruik te maken van de mogelijkheid om vooraf gratis online en met 'priority boarding' in te checken en nog uitsluitend met handbagage te reizen.


Wie vliegt met Ryanair mag per persoon maximaal 10 kilogram aan handbagage meenemen aan boord. Bijkomend voordeel van minder ruimbagage is, dat ook het brandstofverbruik wat geringer is. Dat geeft zowel milieuvoordelen als een besparing op de kosten.

No comments: