2008-01-18

Nieuwe luchtvaartmaatschappij in Nederland

Een groep Investeerders begint een nieuwe Nederlandse luchtvaartmaatschappij, Amsterdam Airlines. Dat meldt de Nederlandse krant De Telegraaf. De luchtvaartmaatschappij zal starten met een vloot van drie of vier Airbus A320 toestellen. Het eerste toestel kiest nog dit voorjaar het luchtruim. Piloten en andere bemanningsleden worden op dit moment geselecteerd.

Amsterdam Airlines gaat zich zowel richten op de chartermarkt als op luxe lijndiensten en gaat vluchten uitvoeren tussen Schiphol en de oliebestemmingen in het Midden Oosten.
Een woordvoerder van de nieuwe maatschappij verklaart dat er ook verregaande onderhandelingen bezig zijn met een grote reisorganisatie om vakantievluchten te gaan uitvoeren. Op die manier zou in Nederland het monopolie dat Air France/KLM heeft met Transavia en Martinair doorbroken worden.

Amsterdam Airlines aast ook op een langlopend contract met Saoedi Arabië om het vliegtransport van tienduizenden bedevaarders naar Mekka te verzorgen. Een Arabische sjeik is alvast bereid gevonden om in de vloot van de nieuwe luchtvaartmaatschappij te investeren.

No comments: