2008-01-13

Veluwe wil toeristische koppositie terug

De Veluwe moet over twee jaar weer de grootste binnenlandse vakantiebestemming van Nederland worden. Dat heeft Wilco de Jong, directeur van het Veluws Toerisme gezegd. Tot 2001 stond de Veluwe in Nederland voor het binnenlands toerisme jaren achtereen op de eerste plaats. Diverse oorzaken zorgden er daarna echter voor dat het gebied zijn koppositie verloren zag gaan.


De Veluwe kreeg onder meer af te rekenen met de MKZ-crisis, waardoor de regio werd afgesloten. Ook het veranderend toeristisch gedrag had een aandeel in de achteruitgang. De jongste tijd is er echter opnieuw een kentering merkbaar, wat volgens de directeur in belangrijke mate te danken is aan de nieuwe, moderne aanpak van het toerisme. Dat gebeurt onder meer met de uitgave van het toeristische Veluwe-magazine.


Eén van de speerpunten van dit jaar moet de nieuwe editie van de Triënnale Apeldoorn, een honderddaags evenement rond tuin- en landschapsarchitectuur in het Nationaal Park de Hoge Veluwe, Paleis het Loo en Park Berg en Bos. Daarnaast is er ook een digitale fietsrouteplanner, die het eenvoudig moet maken om een fietstocht over de Veluwe uit te stippelen.

No comments: