2008-01-12

Primeur voor digitale stadspas

Wellicht dit najaar al starten Brugge en Oostende met een toeristische digitale stadspas. De twee steden zouden daarmee een Europese primeur scoren. Op dit ogenblik wordt een gelijkaardig project ook uitgetest in Amsterdam. Met het project is zware financiële investering gemoeid, maar 70 procent daarvan kan wel worden gerecupereerd via het Kustactieplan.


Een toerist die in de toekomst naar Brugge of Oostende komt, kan daar een pas kopen voor één, twee, drie of vier dagen. Met die pas mag hij dan gratis binnen in alle Brugse musea en een hele reeks andere attracties, zoals de Cityline-busjes, de bootjes op de Reien, het Diamantmuseum, Choco-Story. Daar zouden ook het Sint-Janshospitaalmuseum in Damme en het Permekemuseum in Jabbeke aan toegevoegd worden.


De pas is een soort betaalkaart met chip die in een speciaal toestelletje wordt gestopt dat de gegevens noteert en de toegangsprijs annuleert. Jean-Marie Bogaert, schepen van toerisme van Brugge, zag een voorbeeld van de digitale stadspas op een beurs in Londen. Er zal nu een offerte worden uitgeschreven voor het ontwikkelen van de software. De samenwerking met Oostende is vooral ingegeven uit financiële overwegingen.

No comments: