2008-04-29

Haspengouw overspoeld door wandelaars en fietsers

In de Limburgse fruitstreek was het afgelopen weekend barstens vol. Haspengouw was voor de 58ste keer de gastheer voor de Bloesemfeesten. Dit jaar liepen deze dankzij de tv-serie 'Katarakt' nog meer in de kijker dan anders.

Een zonovergoten Haspengouw was afgelopen weekend het decor voor de 58ste Bloesemfeesten. Een stralende lentezon en de naweeën van de kaskraker van de televisieserie Katarakt maakten dat heel wat kijklustigen de weg vonden naar de Limburgse fruitstreek.

Die fruitstreek is nu op haar best. Traditioneel tonen de fruitbomen in de maand april hun bloesems, waardoor Haspengouw bedolven wordt onder een feeëriek wit bloesemtapijt.

Dit jaar werden ongeveer 150.000 natuurliefhebbers verwacht. Niet enkel Limburgers zakten af naar de fruitstreek.

Met jaarlijks zo'n 100.000 bezoekers, betekenen de Bloesemfeesten de start van het toeristische seizoen in Haspengouw. Naast de traditionele fiets- en wandelroutes, de openfruitbedrijven en de streekproductenmarkt, komt dit jaar het Katarakt-verhaal uitgebreid aan bod.

De Katarakt-shuttle voert toeristen op een tocht van zo'n zeventig kilometer langs alle plaatsen uit de televisieserie. Daarnaast werd de Pastorie in Heers omgebouwd tot Katarakt-huis en kwamen er flink wat gastenverblijven bij. In Haspengouw zijn ze alvast niet rouwig om de publiciteit die de televisieserie hen heeft opgeleverd.(LA)

No comments: