2008-04-15

Lage dollar lokt toerist naar Amerika

Wat iedereen op zijn klompen kan aanvoelen, is nu met statistieken gestaafd: de lage dollarkoers maakt van de Verenigde Staten een populair vakantieland. De sterke euro maakt een vakantie in de VS relatief goedkoop. De Amerikaanse dollar bereikte maandagochtend een nieuw diepterecord ten opzichte van de euro: een euro 'doet' ruim anderhalve dollar.

Het totale aantal geboekte zomervakanties lag volgens de ANVR, waarbij 170 reisorganisaties en 1850 reisbureaus zijn aangesloten, acht procent hoger. Ook Midden-Amerika (+20%), Zuid-Amerika (+11%) en het Caraïbisch Gebied (+9%) lijken deze zomer extra aantrekkelijk voor de Nederlandse globetrotter. Iets meer dan de helft van alle reizigers kiest voor een Europese of een verre vliegbestemming. Griekenland is de Europese bestemming met de meeste streepjes achter de naam, gevolgd door Turkije en Spanje.

Net buiten Europa is Egypte al jaren bezig aan een opmars. China kampt met een dalende interesse. Er waren 27 procent minder boekingen voor het land dat deze zomer gastheer is van de Olympische Spelen. Indonesi├ź is de populairste bestemming in het Verre Oosten, op gepaste afstand gevolgd door Thailand. (LA)

No comments: