2008-04-21

Londen verkiest gulle Chinees boven gierig Belg

De Britse hoofdstad ziet Belgische toeristen liever gaan dan komen. "Want van alle toeristen geven de Belgen veruit het minste uit", zegt de Londense burgemeester Ken Livingstone. In plaats van gierige Belgen wil hij liever betaalgrage Chinezen naar zijn stad lokken. Livingston voert dezer dagen volop campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in de Britse hoofdstad. Tijdens een verkiezingsdebat deed Livingston zijn plannen uit de doeken om het toerisme naar de Britse hoofdstad aan te zwengelen.

Hij wil daarbij vooral gaan voor kwaliteit, voor toeristen die hun geld laten rollen. En niet voor het massatoerisme waaraan de Londenaars nauwelijks iets verdienen."Daarom moeten we meer Chinese toeristen aantrekken", betoogde 'rooie Ken'. "En minder Belgen, want die geven uiteindelijk het minste uit in Londen." In concrete cijfers betekent dat Chinezen gemiddeld 945 euro uitgeven en Belgen 427 euro.

De Londense dienst voor toerisme zit erg verveeld met de uitspraken van hun burgemeester. Al was het maar omdat niet de Belgen de zuinigste toeristen zijn, maar de Nederlanders, die daarmee alle vooroordelen bevestigen. In een eerste reactie op zijn uitspraak trok de burgemeester Ken Livingstone zijn staart al ferm in:"Natuurlijk blijven de Belgen meer dan welkom." (LA)

No comments: